Ontdek de SEO trends voor 2022

Home » Ontdek de SEO trends voor 2022

Ontdek de SEO trends voor 2022

We zijn inmiddels in een nieuw tijdperk gestapt. We hebben het historische jaar 2021 achter ons gelaten en gaan op zoek naar de nieuwe wereld die voor ons ligt in 2022. Veel zaken zullen veranderen, maar ook in de wereld van SEO gaan er in 2022 zaken veranderen. Ontdek hier de SEO-trends voor 2022.

PAGE EXPERIENCE UPDATE - dé SEO trend voor 2022

We kunnen er niet omheen, dé grootste verandering die gaat plaatsvinden is uiteraard de nieuwe Google Update: De Page Experience Update – Core Web Vitals. Een hele mond vol en best indrukwekkend, maar in mensentaal: Google legt meer de nadruk bij de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Deze is een enorm belangrijke factor die mee jouw ranking bepaalt. Een onderdeel hiervan is de paginasnelheid. Hoe sneller je website, hoe beter je zal ranken in Google.

Tips voor een beter paginasnelheid

  • Geen onnodig gebruik van PlugIns: Elke plugin heeft effect op je website
  • Optimaliseer afbeeldingen. Vermijd grote bestanden en foutieve bestandsformaten
  • Vermijd overbodig gebruik van verschillende lettertypes en layouts. Deze vragen onnodig veel tijd om te laden wat nefast is voor jouw paginasnelheid.

Ik schreef eerder hoe jij je paginasnelheid kan controleren én optimaliseren.

ZOEKINTENTIE

In de wondere wereld van het internet ligt alle informatie voor het grijpen, ook de in’s en out’s van SEO heb je binnen no-time gevonden. Jaren geleden was het dan ook aanzienlijk gemakkelijker om te scoren in de zoekmachines. Gewoon de puzzel genaamd SEO samenleggen, alle on-page toepassingen uitvoeren en klaar. Google is je vriend!

Google leert ook elke keer bij en is inmiddels gegroeid tot een semantische zoekmachine. Dit wil zeggen dat Google niet alleen meer kijkt naar de SEO-trucjes die worden toegepast, maar ook de context gaat analyseren en begrijpen. Door de inhoud weet Google inmiddels wat de inhoud van de tekst is en of de gebruikte zoekwoorden ook wel relevant zijn. Wist je trouwens dat je ook zomaar kan scoren voor gerelateerde zoekwoorden die je niet eens hebt opgenomen in je tekst?

Al jaren zeggen we dat het een SEO-trend is voor het nieuwe jaar, maar eigenlijk is dit een vuistregel die we allemaal moeten toepassen. Schrijf content voor je lezers, niet voor een zoekmachine.

Google only loves you when everyone else loves you first

- Wendy Piersall

VOICE SEARCH : ALEXA VS. SIRI

De artificiële intelligentie bestaat al een aantal Jaren en sommige maken er al meer gebruik van dan anderen. Zet jij ’s avonds je wekker door middel van een vriendelijk verzoek aan Siri? Of heb jij voor elke lichtspot in huis ook aantal commando’s?

Al jaren zitten marketeer op het puntje van hun stoel om te kijken wanneer Voice Search zijn intrede doet en alle traditionele aspecten van SEO gaat overnemen. Elk jaar stellen we ons de vraag of wanner het gaat gebeuren. Gaat voice search dé nieuwste SEO-trend worden van 2022? De mogelijkheden zijn groot, maar toch neemt de voice search voorlopig niet zo een vlucht.

De reden hiervoor is moeilijk om te bepalen. We zijn nog nooit zo online geweest als nu en informatie opzoeken via je telefoon is ook in een fractie van een seconde gebeurd. In 2021 wellicht geen dominantie van voice search, gaat dit dan een SEO-trend worden in 2022? We gaan het meemaken!

MOBILE FIRST

Hoe vaak gebruik jij een desktop of een laptop? Precies, er komen steeds meer en meer zoekopdrachten van mobiele apparaten. Ook in 2020 hebben we gezegd dat je een website moet bouwen rond een mobiel, dat wil zeggen eerst voor mobiel en dan kijken of hij responsive is voor desktop. Persoonlijk vind ik dit wel een belangrijke trend die we afgelopen jaren hebben gekend en waar helaas nog steeds ondernemers kansen laten liggen.

Investeer daarom in AMP: Accelerated Mobile Page. Deze webpagina’s zijn speciaal gemaakt voor op mobiele apparaten. Ze hebben een aparte compressie zodat ze veel sneller laden en daardoor ook beter presteren. Maak je website AMP-ready en verlies geen seconde.

LINKBUILDING

Door de semantiek van Google is het veel moeilijker om Google te snel af te zijn. Je moet je plaats op het web inmiddels verdienen. Een belangrijke factor om te ranken is door middel van linkbuilding. Deze interne en externe links zorgen ervoor dat je een bepaalde autoriteit krijgt waarmee jij kan gaan domineren op het web. Maar hoe krijg je deze autoriteit in 2022?

Uiteraard krijg je een autoriteit door steengoede content te maken en waarde te geven aan je lezers. Maak deelbare content zodat lezers deze gaan delen en jou hiervoor de credits gaan geven, dit kan op verschillende manieren. Het is een investering die je maakt op lange termijn, maar je zal er voordelen uithalen! Bekijk hier de linkbuilding mogelijkheden.

SEO is nog steeds een investering die je op lange termijn moet bekijken. Met kleine aanpassingen bereik je resultaat maar je moet consequent investeren en Google zal je belonen. Pinky promise!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bericht versturen
1
Ben jij op zoek naar meer online zichtbaarheid?